præsenterer bogen

Billeder fra Mors

- vandringer i kystlandskabet

2. reviderede udgave

 

Troels Laursen giver bogen 4 stjerner i sin anmeldelse i Nordjyske d. 18. juni 2020. Han skriver:

"Det er molerbjerge. Det er strandkanten i efterårspragt sammen med blomstrende lyng. Det er store vue ud over landskabet. Og det er de små detaljer, der fortæller om dramaer, som et jordskred ved Hanklit, der kunne ligne en bronze-skulptur af Per Kirkeby.

Mon ikke denne fotobog i Coronatider kunne blive en god appetitvækker for de mange, der skal holde ferie her til lands. De kunne jo passende slå turen omkring Mors. Det fortjener såvel bogen som øen."

 

I bogen føres man på en afvekslende tur langs kysten rundt om Mors.

Bogen er på 136 sider og indeholder 123 billeder fra kystlandskabet,

samt 15 små tekster om kystområderne på øen.

Bogen koster kr. 248,- og den kan købes hos

------------------------------------

Bøger & Papir

Algade 10, 7900 Nykøbing Mors

tlf. 9772 1777

mail: 6610@bogpost.dk

Boghandleren sender gerne bogen

-----------------------------------

VisitMors

Vestergade 10, 7900 Nykøbing Mors

tlf. 9772 0488

mail: mt@visitmors.dk

web: visitmors.dk

Køb bogen online

-----------------------------------

Gaard·Bageriet

Agerøvej 14, Vester Hvidbjerg, 7960 Karby

tlf. 2254 0524

mail: gaardbageriet@gmail.com

web: gaardbageriet.dk

-----------------------------------

Strømpehuset

Mælkevejen 1, 7790 Øster Assels

web: stroempehuset.dk

-----------------------------------

Morsø Kunstforening

Holmen 7C, 7900 Nykøbing Mors

web: mk61.dk

-----------------------------------

Hurup Boghandel

Bredgade 120, 7760 Hurup

tlf. 9795 1042

-----------------------------------

Skive Boglade

Adelgade 16, 7800 Skive

tlf. 9752 0025

-----------------------------------

Bogen kan også købes direkte af fotografen

Frans Kappel Øvre

tlf. 5335 6442

mail: frans.kappel@gmail.com

-----------------------------------

Her er nogle sider fra bogen

Forord

I 1972 søgte jeg arbejde. Det første sted jeg blev tilbudt en stilling, var på Nykøbing Mors Kommunale Gymnasium, og jeg sagde ja tak – tænkte, at det nok ikke var her, jeg skulle bosætte mig resten af mit liv. Men det ene år tog det andet, og tanken om at flytte tilbage til Østjylland fortonede sig i det blå. Det viste sig nemlig, at Mors var et skønt sted at bo. Morsingboerne var venlige og gæstfrie, naturen var smuk, og børnehaver, skoler og andre institutioner manglede ikke. Det var kort sagt et rigtig godt sted for en børnefamilie. Jeg bor her stadig, for det er også et godt sted at blive gammel.
Jeg har haft foto som hobby siden jeg var 10 år, dog ikke med lige stor intensitet i alle årene, men efter pensioneringen har jeg igen aktivt dyrket fotograferingen. Gennem 5 år har jeg været på talrige vandringer i Thy, på Mors, i Salling og på Fur med kameraet som fast følgesvend.
Jeg satte mig for, at det var landskabet jeg ville tage billeder af, nærmest en registrering af, hvordan der ser ud i det åbne land. Hurtigt viste det sig, at turene næsten altid gik mod kystområderne, hvor strandbreddens kurver, klinter, enge, fjord og himmel er som skabt til at blive afbildet.
Selvom jeg har boet på Mors i over 40 år, opdagede jeg, at der var masser af steder, hvor jeg aldrig havde sat mine ben.  Man kører på en af øens veje, opdager en lille stikvej ud mod kysten, kører ud ad den, og så er man et helt nyt sted. Ofte med en lille holdeplads med borde og bænke. Et nyt udgangspunkt for en vandring er fundet.
På Mors findes ”Kystruten”, som snor sig hele vejen rundt om øen. Den officielle rute er mod uret. Men den er ikke ensrettet, og jeg foretrækker klart at gå med uret, som også er med solen. Man kan starte hvor man vil. Udgangspunktet i denne bog er ved Næssund færgested og så af sted nordpå. Jeg har ikke selv gået ruten systematisk, men har været de fleste steder adskillige gange, og jeg tager gerne nogle utraditionelle afstikkere
Bortset fra nogle få stykker er billederne i denne bog mennesketomme. Den væsentligste årsag til det er, at jeg simpelthen ikke møder nogen på mine ture. Jeg går på alle årstider og gerne i dårligt vejr med blæst og kulde. Især efterår og vinter giver et helt særligt lys over landskabet. Men mennesket er indirekte til stede i så godt som alle mine billeder, for vi præger det land vi lever i med landbrug, skovbrug, industri, fiskeri, turisme mm. Det er det vi skal leve af, men vi skal huske at værne om det sårbare landskab.

Med venlig hilsen,

Frans Kappel Øvre, februar 2020

 

Udgivelsen er støttet af Morsø Fonden

 

Forlaget Fegge kan kontaktes på

fegge@outlook.dk

tlf. 5335 6442

Hjem

Forlaget Fegge

logo